30 Listopad (sobota) 2024 r. | lek. dent. Adam Zyśk
temat: „Od izolacji do obturacji czyli endodoncja w pigułce”
Godzina: 9:00-15:00
Koszt: 790zł (w cenie kursu Endosta Easy Path 3 szt o wartości 180 zł)
Punkty edukacyjne: 6
Kurs przeznaczony dla :
- Lekarzy, którzy chcą opanować podstawy nowoczesnej endodoncji.
Podczas kursu dowiesz się :
- Jak skutecznie izolować pole zabiegowe w endodoncji i nie tylko.
- Jak bezpiecznie pracować w kanale narzędziami maszynowymi.
- Kiedy, czym i jak wypełniać kanały korzeniowe
I
Część teoretyczna: 9:00-09:30
- Wprowadzenie, pierwsza pomoc w endodoncji, skuteczna izolacja w endodoncji, stomatologii zachowawczej i odtwórczej – wykorzystanie koferdamu w praktyce klinicznej.
Część praktyczna: 09:30:10:30
- Izolacja pojedynczego zęba, izolacja poszerzona, technika split-dam, wykorzystanie "easy-fix", wykonanie i założenie ligatury.
II
Część teoretyczna: 10:30-12:00
- Kolory endodoncji – czym kierować się przy wyborze pilników?
- Dwa kroki do przodu, jeden w tył czyli w którą stronę kręcić i dlaczego?
- Dostęp endodontyczny – poszerzenie ułatwiające czy "ninja acess"?
- Pre-flaring, glide path, patency, apical gauging, rekapitulacja, WL... Z czym to się je?
- Bezpieczne i skuteczne opracowanie kanału od ujścia aż do wierzchołka step by step.
- Irygacja – czym, jak i kiedy?
Przerwa: 12:00-12:30
Część praktyczna: 12:30-13:30 *
- Chemomechaniczne opracowanie kanałów korzeniowych pilnikami Endostar E3 Azure oraz Easy Path w ruchu rotacyjnym i naprzemiennym.
- Aktywacja płynów płuczących na kilka sposobów.
III
Część teoretyczna: 13:30-14:00
- Obturacja – na ciepło czy na zimno?
- Odbudowa po leczeniu kluczem do sukcesu.
Część praktyczna: 14:00-15:00
- Obturacja opracowanych kanałów przy użyciu różnych technik i uszczelniaczy.
*Uczestnicy szkolenia proszeni są o przyniesienie co najmniej 1 zęba po ekstrakcji z otwartą komorą.
Wpłata za kurs w ciągu 7 dni od daty zgłoszenia.
Brak możliwości opłaty za kurs w dniu kursu.
Kursy odbywają się w budynku firmy ANDAN przy ul. Wolności 18A w Mielcu.
Na każdym kursie organizowanym przez naszą firmę dostępny jest poczęstunek oraz gorące i zimne napoje.
Nr. konta na który można dokonywać wpłat z dopiskiem "nazwisko + data szkolenia+miasto"
REGULAMIN KURSÓW I SZKOLEŃ ORGANIZOWANYCH PRZEZ FIRMĘ P.H.U. ANDAN | ||